Herkese selamlar, bu gün sizlere roka pestolu palamut tarifi paylaşacağım. Balık dendiğinde “denizden babam çıksa yerim” diyenlerden misiniz? Palamut balığını çok seviyor ama hep aynı şekilde yapıyorum, biraz değişik bir tarif arıyorum diyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz.
Roka pestolu palamut tarifi hakkında söylenecek çok şey var ama kısaca anlatmak gerekirse bu tarif nefis bir tarif. Sunum olarak görsel açıdan çok şık, palamut balığını bu şekilde denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Misafirleriniz gelecekse ve birde palamut zamanıysa onlara restoran şıklığında yemekler yapmak istiyorsanız, yemeklerinizin arasında bu tarif mutlaka olmalı.
Roka Pestolu Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet iri boy domates, iri boy domates mevcut değilse 3 adet orta boy domates
- 2 adet kırmızı kuru soğan
- 2 adet iri palamut
- 5-6 dal taze kekik
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz
Roka Pestolu Palamut Tarifi’nin Sosu İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 bağ roka
- 3 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
Kızartmak İçin Malzemeler
- 1/2 su bardağı mısır unu
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
Roka Pestolu Palamut Tarifi Nasıl Yapılır?
Roka pesto sos hazırlamak için bir demet rokanın yapraklarını ayıklayarak bol suda iyice yıkayalım.
Sarımsakların kabuklarını soyarak mutfak robotumuza roka yapraklarını sarımsakları, ceviz, zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyerek iyice çekelim.
Domateslerin kabuklarını soyarak bir parmak kalınlığında yuvarlak olarak dilimleyelim.
Kırmızı soğanın kabuklarını soyarak yuvarlak halkalar şeklinde doğrayalım.
Ardından Fırın tepsimizi hafifçe yağlayarak halkalar şeklinde doğradığımız soğanları ve domatesleri döşeyelim.
Üzerine kekik yaprakları, toz şeker, karabiber ve tuz serpiştirerek zeytinyağı gezdirip sıcak fırında kızartalım.
Roka pestolu palamut tarifi için dilimler halinde kesilmiş palamutları yıkayıp kurulayarak tuzlayalım. Bir kabın içine un ve mısır ununu karıştırarak palamutları arkalı önlü un karışımına bulayalım.
Balık tavamıza sıvıyağı alarak iyice kızdırıp unlanmış balıkları arkalı önlü kızartalım.
Düz bir servis tabağına sırasıyla balık kızartılmış domates soğan harcından olmak üzeri yerleştirelim. Üzerine önceden hazırladığımız pesto sostan dökerek sıcak sıcak servise sunalım.
Roka pestolu palamut tarifi işte bu kadar basit, afiyet olsun.