Herkese selamlar. Bugün sizlerle kıymalı kapuska tarifi nasıl yapılır? onu göstereceğim. Kapuska tarifi için sizlerden bir çok istek geldi bunlardan bazıları ; ekşili kapuska tarifi nasıl yapılır?, zeytinyağlı kapuska tarifi nasıl yapılır?, kıymalı kapuska tarifi Arda’nın mutfağı, kıymalı kapuska yemeği arda’nın mutfağı, kıymalı kapuska tarifi paylaşır mısınız?, kapuska tarifi – nefis yemek tarifleri, zeytinyağlı kapuska tarifi nefis yemek tarifleri, zeytinyağlı kapuska – nefis yemek tarifleri, etli kapuska tarifi nasıl yapılır? şeklinde sorulmuş sorulardı. Sorduğunuz tüm tarifleri yapıp paylaşacağım ama önce en çok sorulan kıymalı kapuska tarifinden başlayacağım.
Bizleri desteklemek için yan taraftaki sosyal medya hesaplarımızı (instagram, youtube, facebook, tiwitter) takip etmeyi unutmayınız!.. Aklınıza takılan bir şey olursa aşağıda “yorum” kısmına yazmanız yeterli olacaktır, hemen cevaplanacaktır.
Kıymalı Kapuska Tarifi İçin Malzemeler:
- 450 gr lahana
- 300 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası (dolu dolu)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- tuz
- kırmızı pul biber
Kıymalı Kapuska Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanaların çok sert olan kısımlarını kesip ayırın ve yapraklarını yemeklik doğrayın.
- Soğanı ince ince yemeklik doğrayın.
- Sıvı yağı ve tereyağını tencereye alın. Soğanı ilave ederek orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekince kadar kavurun.
- Salçayı ekleyin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
- Lahanaları ve 1 su bardağı su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
- Suyunu çekip yumuşamaya başlayan lahanalara tuzunu, kırmızı pul biberi ve 1 bardak daha su ilave ederek karıştırın.
- Orta ateşte lahanalar yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Yoğurt ilave ederek sıcak servis edin.
İyi Kapuskanın Sırrı
- İyi bir kapuska yapmak istiyorsanız lahanayı ince ince kıyın ve çok iyi pişirin, ağızda erisin adeta, dişe gelmesin.
- Yerken üzerine biraz pul biber serpilir, yanında yoğurtla servis edilirse bir yemek ne kadar güzel olabiliyorsa o kadar güzel olur.
- Kapuska yemeğinizi kıyma yada parça et ile yapabileceğiniz gibi etsiz de yapabilirsiniz. Ancak et yemeğinizi daha lezzetli yapacaktır.
- Eğer yemeğiniz çok susuz olursa kaynamış sıcak su ekleyebilirsiniz.
Kapuska yanına ne gider?
- Kapuska yemeğinizin yanına makarna yapabilirsiniz.
- Yoğurt yada salata ve turşu eşliğinde kapuskanızı afiyetle yiyebilirsiniz.
- Ocakta közlenmiş küçük kırmızı acı biber yemeğin yanında harika gider
Kapuska kaç kalori?
- Orta büyüklükte 1 porsiyon kapuska yaklaşık olarak 118 kaloriye denk gelmektedir
Lahananın Faydaları
Doğanın bizlere sunduğu muhteşem nimetlerin faydaları saymak ile bitmiyor. Bunlardan bir tanesi de beyaz lahanadır. Hem güzellik hem de sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için yararlı olan bu sebze, protein ve vitamin deposudur. B, C, E vitaminlerini bünyesinde barındıran ve birçok hastalığa şifa olan lahana, organik asitler ile harmanlanmıştır.
Kür olarak kullanıldığında, farkını çok kısa sürede göstermektedir. Vücutta bulunan zararlı maddeleri atmaya yardımcı olan ve hücre yenilenmesinde etkin olan sebze, doğal toksin ilacı özelliği taşımaktadır. Et ve süt ürünlerinde bulunan besin deposunu da bünyesinde barındıran lahana, kilosundan şikâyeti olan kişilerin, sağlıklı bir şekilde zayıflamasını sağlıyor. Hiçbir sebzede bulunmayan etkisi ile uzmanların gözdesi olmuştur. U vitamini, yani biyoformasyon etkisi, beyaz lahanayı üstün kılmaktadır.
Beyaz lahananın mucizevî yararlarına, her gün yeni bir şey daha ekleniyor. Uzmanların tavsiye ettiği bu sebze, mide sorunlarına ve hastalıklarına şifa olmaktadır. Sindirim kolaylığını ve bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Vücutta oluşan sivilce ve geçmeyen yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Romatizmal rahatsızlıkların yol açtığı reaksiyonları iyileştirir. Kanser ve birçok ciddi hastalıklara engel olur, vücut direncini artırır.
Özellikle kolon, göğüs kanserine ve kalp krizine engel olur ve ilerlemesini durdurur. Doğal idrar söktürücü ilacıdır. Gündelik hayatta daha zinde ve enerji dolu olmasını sağlar. Cildi güzelleştirir ve vücutta bulunan fazla suyu, zehirli toksinleri dışarı atmayı kolaylaştırır. Kansızlığı giderir ve kan şekeri değerini dengeye sokar. Cilt kırışıklıklarını düzelmesine katkı sağlar ve yaşlanmayı önler. Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğinin yanı sıra, kadınların korkulu rüyası olan selülitin tedavisinde bire bir etkin rol oynar ve çatlak selülit oluşmasına engel olur. Kulak çınlamasına bire bir çözüm olan lahana, hormonları da düzene sokmaktadır. Zona, dolama gibi ağrılı sorunlara şifa olmaktadır.
Beyaz lahana, bu kadar çok faydaya sahip olmasına rağmen çok ucuz bir sebzedir. Her yerde bulunan bu sebzeyi, artık her mevsim bulabilmek mümkün hale gelmiştir. Eski medeniyetlerde bitkisel ilaç olarak kullanılan bu sebze, tıp sektöründe de kullanılmaktadır. Gelişme çağında olan çocukların ve gençlerin tüketmesinde fayda vardır. Çiğ olarak tüketildiği gibi pişirilerek de tüketmeniz mümkündür. İster çorba yapıp için isterseniz kür olarak kullanın.
BU TARİFTE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi